bav-lazaVágvölgyi Balázs (LL.M.)

1983. június 1. napján születtem Győrben. Nagyapáim nyomdokán gimnáziumi tanulmányaimat a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban végeztem. A gimnáziumi évek során tanáraimtól olyan mintákat kaptam emberi értékekről, melyek biztos kapaszkodót jelentenek nekem, bármilyen dilemma elé állít is az élet.

Az érettségit követően tanulmányaimat Budapesten folytattam az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán. A nyugodt, családias győri évek után éles váltás volt a főváros forgataga és az egyetemi oktatás személytelensége. Szerencsésnek tartom ugyanakkor magam, hogy az egyetem alatt egy-egy olyan szemináriumon is részt vettem, ahol a jogászi gondolkodás tankönyvekből nem feltétlenül megismerhető „logikájával” is találkozhattam. Az egyetemi éveimet németországi nyári egyetem, ausztriai Erasmus-tanulmányok és számos új barátság színesítette.

Az ügyvédi pálya választása egyértelműnek tűnt, egyetemi éveim alatt gyakornokként szereztem első benyomásaimat az ügyvédi irodák világából, majd ennél az irodánál próbáltam szerencsét ügyvédjelöltként is. Egy németországi ösztöndíjas posztgraduális LL.M. (Göttingen) képzés erejéig visszatértem az egyetemi könyvtárak világába, de hazatérve egyenes út vezetett vissza az ügyvédi pályára. 2009-ben csatlakoztam a Szécsényi Ügyvédi Irodához ügyvédjelöltként. Meggyőződésem, hogy a sikeres ügyvédi működéshez elengedhetetlen a szabadidő tartalmas, aktív eltöltése, amit számomra a győri családi együttlétek, a balatoni baráti kirándulások, utazások belföldön és külföldön,
a foci, és újabban a gasztronómiai próbálkozások jelentik.

2011 óta ügyvédként működöm közre a Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás munkájában elsősorban ingatlanokhoz kapcsolódóan társasági jogi, finanszírozási és klasszikus polgári anyagi jogi területeken. Magyar jog alapján magyar, német, illetve angol nyelven dolgozom.

Munkatársaink önéletrajzai