szecsenyi-laszlo-ugyvedSzécsényi László (LL.M.)

1968. március 11-én születtem Zalaegerszegen, abban a csendes és virágos városban, ahol a mai napig úgy tartják, hogy „Kék az Isten”. Középiskolai tanulmányaimat a Zrínyi Miklós Gimnáziumban végeztem; egykori tanáraimra és az ódon falak közé életet varázsoló fantasztikus diák közösségre mindmáig szeretettel gondolok vissza. A sikeres érettségi után Pécs felé vettem az irányt, hogy beteljesítsem kisgyerekkorom óta dédelgetett álmomat, és megszerezzem jogi diplomámat.

Annak a generációnak vagyok a tagja (a Nagy Generáció gyerekeként), akik még szocialista “Államjog”-gal kezdték meg tanulmányaikat, majd 1992-ben egy új társadalmi rendszer jogintézményeit számonkérő államvizsgával fejezték be azt. A rendszerváltás egyetemistái voltunk. Az egyetemi évek alatt egyre erőteljesebben éreztem elhivatottságot a tudományos munka, az írás és a kíváncsi hallgatókkal való vitatkozás iránt, melynek eredményeképpen az ügyvédi pályával szemben a felkínált egyetemi tanársegédi állást választottam.

A JPTE ÁJK Tanszékén 7 sikeres esztendőt töltöttem Prof. Dr. Kecskés László szakmai irányítása mellett. 1996-ban tettem le az ügyvédi szakvizsgát. 1999-ben aztán Bécsbe vitt az utam mikor abban a kivételes lehetőségben részesültem, hogy 2 éven át a Bécsi Jogi Kar Összehasonlító Jogi Intézetében folytassam szakmai pályafutásomat. Az ott töltött időt két jelentősebb, a magyar jogról írott ausztriai publikáció dokumentálja.

Bécsben ismerkedtem meg dr. Alfred Nemetschke ügyvéddel, akinek hívó szavára 2000-ben tértem vissza Magyarországra, és hozzákezdtem ügyvédi irodám felépítéséhez. Az elmúlt 10 esztendő, mind nekem, mind a velem együttműködő osztrák ügyvédkollegák (Cerha Hempel Spiegeld Hlawati és Schönherr) számára egy sikertörténet volt. A 2010-es esztendő az én életemben is új fejezetet nyitott, és remélem, hogy fiatal kollégáimmal karöltve változatlanul sikeresek leszünk.

Két gyermekem (Blanka és Gergő) van, akik immár a felnőtté válás küszöbén állva emlékeztetnek nap, mint nap az idő múlására. Szabadidőmben az első hely a zenélésé. Megszállottan gitározom, 2007-ben a Hangvető Kiadónál megjelent “Indulj el” című lemezem házi-stúdiómban készült.

Munkatársaink önéletrajzai