molnar-miklos-lazaMolnár Miklós

1978. szeptember 20-án születtem Budapesten. Gimnáziumi tanulmányaim a Szent László Gimnáziumban végeztem. A gimnáziumi évek alatt is számos hazai és nemzetközi versenyen, középiskolák közötti diákolimpián szeltem a habokat úszóként, ám az érettségivel nem pusztán a középiskolai évek, hanem aktív vízilabdás pályafutásom is véget ért. A mai napig hálás lehetek sportolói múltamnak mind az üzleti, mind a magánélet számtalan területén.

Az érettségit követően tanulmányaimat Németországban folytattam a Studienkolleg Gießen keretein belül, melyet követően felvételt nyertem a gießeni Justus-Liebig Universität-re. Az ottani gyümölcsöző évek során jogi kérdések és feladatok olyan gyakorlati megközelítését sajátíthattam el, mely – mint az később kiderült – alapjaiban különbözik a hazai jogi oktatás fő irányvonalától. Ennek ellenére, vagy talán e mellett hazatérve az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán folytattam tanulmányaim, megismerve a jogi oktatás merőben más megközelítését. Az itthoni egyetemi évek alatt volt szerencsém több ösztöndíjjal ismét külföldön – Ausztriában és Dániában – tanulmányokat folytatni. Summázva azok tapasztalatát, egy-egy, még ha nem is oly messzi, de mégis idegen társadalom megismerése pótolhatatlan szemlélet és gondolkodásmód fejlesztő hatással bír, mely tapasztalatot azóta is mindenkinek szívesen ajánlom.

A versenyjog, mint szakterület még az egyetemi évek szemináriumain fogott meg, így a salzburgi tanulmányaim is e terület köré szerveztem. A nemzetközi irodáknál töltött ügyvédjelölti évek java részében volt alkalmam ezen területtel foglalkozni, úgy mint ügyfeleknek nyújtott szolgáltatás, mint publikálás, vagy előadások, szemináriumok tartásának formájában. A társaságoknak nyújtott szolgáltatás mind teljesebbé tétele révén a munkajog és az adatvédelem is fontos helyet tölt be a mindennapok során. Szabadidőm szeretem aktívan eltölteni, jelentős részében sportolok, kihasználom az alkalmat, hogy a baráti társasággal töltsek értékes időt, vagy járom a Bakony erdeit, és íjászom. Szüleim révén egyre inkább kacsingatok a vadászat felé, ha pedig otthon maradnék, igyekszem a konyhában kiélni kreativitásom.

2011 óta a Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás tagjaként elsősorban versenyjog és társasági jog területén dolgozom. Utóbbihoz kapcsolódóan a munkajog és az adatvédelem területe teszi még teljesebbé a mindennapokat. Magyar jog alapján magyar, német, illetve angol nyelven dolgozom.

Munkatársaink önéletrajzai