kellner-daniel-ugyvedKellner Dániel (LL.M.)

Budapesten születtem 1980-ban. A középiskolai éveket a budapesti Toldy Ferenc Gimnáziumban (angol-német tagozatos diákként) töltöttem, mely időszak – így visszagondolva – nemcsak kiváló alapot adott a további szakmai orientálódás szempontjából, de az ott belénk ívódott szellemiség (felvilágosultság, nyitottság, tettrekészség) és erkölcsi nevelés alapvetően határozza meg mindennapjaimat.

A Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karát nappali tagozaton végeztem, a jogi diplomát 2003-ban szereztem meg. A lehetőséget kihasználva az egyetemi évek alatt nyaranta az Amerikai Egyesült Államokban igyekeztem angol nyelvtudásomat csiszolni. A jogi egyetem elvégzését követően szakmai tapasztalatok bővítése és a nyelvismeret elmélyítése érdekében egy évet töltöttem németországi trieri egyetemen, ahol német magánjogot és európai közjogot tanultam, ennek eredménye a 2004-ben megszerzett magiszteri (LL.M) cím.

Ügyvédjelölti pályafutásomat 2004-ben kezdtem meg a Szécsényi Ügyvédi Irodában, ahol kezdetek óta az “ingatlanok bűvöletében” töltöm napjaimat. 2005-ben hat hónapot töltöttem az osztrák Cerha Hempel Spiegelfeld Hlawati ügyvédi irodában, mely – nagyon tanulságos – időszak alatt betekintést nyertem a nemzetközi ügyvédi irodák magyarországon túli világába. Az ügyvédi hivatás gyakorlását a 2008-ban megszerzett szakvizsgát követően kezdtem meg szoros együttműködésben a Schönherr Rechtsanwälte GmbH partnerirodájával a Szécsényi Ügyvédi Irodával. 2010 óta a Szécsényi és Társai Ügyvédi Társulás tagjaként igyekszem munkámmal segíteni ügyfeleinket céljaik elérésében.

Szakterületem az ingatlanjog és építési jog. Angol és német nyelven dolgozom.
Szabadidőmet a családommal és barátaimmal töltöm. Rendszeresen kosárlabdázom és futok (meggyőződésem, hogy a munkának is jót tesz, ha hetente legalább 20 km a lábamban van), érdeklődöm a fotózás iránt és ha tehetem a hegyek felé veszem az irányt (vagy felmászom rájuk vagy lecsúszom róluk).

Munkatársaink önéletrajzai