Honlapunk ezen oldalán kollégáink rendszeresen megosztják Önnel

  • - azokat az aktuális havi programokat, melyeket terveik szerint meglátogatnak,
  • - azokat a zenéket, melyet mostanában szívesen hallgatnak;
  • - azokat az éttermeket, melyeket jó szívvel ajánlanak;
  • - azokat az italokat, amiket a fentiekhez szívesen fogyasztanak,
  • - és mindazt, ami arra érdemes, még ha az nem is tartozik szorosan az általunk nyújtott szolgáltatásokhoz.

Mindez az irodán kívüli életünk egy kis szelete, fogyassza egészséggel!

2016 tavasza számos különlegességet tartogat a zeneszerető közönség számára.

080314_djabe_koncertfoto

Április 1-jén a Djabe tartja 20 éves jubileumi koncertjét és az új “Djabe: 20 Dimensions” c. stúdió albumának bemutatóját a MOM Kulturális Központban.

A koncerten közreműködik jó néhány zenész barát is, akik az elmúlt években együtt dolgoztak, vagy jelenleg is dolgoznak a zenekarral. A Djabe klasszikus ötösfogatán kívül láthatjuk és hallhatjuk Gulli Briemet dobon és ütőhangszereken, Muck Ferencet szaxofonon, Koós-Hutás Áront trombitán, Mótyán Tibort tablán, Karvaly Tibort hegedűn és furulyán valamint Sipos Andrást videó és hangfelvételről.

omar-bashir-koncert-jegyek-mom-kulturalis-kozpont-2014Április 9-én szintén a MOM Kulturális Központban lép fel Omar Bashir, a világ vezető arab lantosa.

Omar Bashir Budapesten született 1970-ben. Még alig múlt 5 éves, amikor először kezébe vette az oud nevű hangszert, az arab lantot. Első mestere édesapja, az ekkor már világhírű Munir Bashir volt. Omar Bashir-t 7 évesen beíratták a Bagdadi Balett- és Zeneiskolába. Első komoly koncertjét 9 évesen adta. Az iskola befejezése után alapított egy 24 tagú, tradicionális iraki hangszereken játszó fiatalokból álló zenekart. Ez volt a Bayerek Együttes, ahol karnagyként dolgozott, és amellyel az arab országok mellett többek között Franciaországban, Oroszországban és Törökországban is turnézott. 1991-ben visszatért Budapestre és ösztöndíjasként a Liszt Ferenc Zeneakadémia ének, szolfézs és karvezetés szakán folytatta tanulmányait. A 90-es években számtalan koncertet adott édesapjával közösen, egészen apja 1997-ben bekövetkezett haláláig. 1997-ben Omar Bashir Trió néven alakított zenekart, két magyar gitáros Andreas és Petz Bálint közreműködésével. A trió a világ számos pontján szerepelt már nagy sikerrel, gyakran session zenészekkel kiegészülve. Első közös albumuk 2001-ben jelent meg Al Andaluz címmel (Omar Bashir 8. nagylemeze). Omar Bashir lemezeivel komoly szakmai elismerést vívott ki, és a világ számos koncerttermében (Krakkó – Operaház, London – Royal Albert Hall, New York – Broadway Symphony Space, Washington – Kennedy Center, stb.) fellépett már. Nemcsak szólóban lép fel, szívesen muzsikál együtt más zenészekkel, zenekarokkal is. Készített már felvételeket magyar és spanyol muzsikusokkal is, az arab zenét flamenco-val és jazz-es improvizációkkal ötvözve. Omar Bashir-ról elmondható, hogy méltó utódja Munir Bashir-nak. Nagyszerű oud művész, aki nemcsak ápolja az arab hagyományokat, hanem sajátos jazz-es improvizációival közelebb is próbálja vinni az emberekhez népe zenéjét. 

Korábbi ajánlataink